• Szemszem2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő!

        Köszönöm gyors válaszát a "szemszem" jeligés kérdésre (bevörösödő,eresedő,viszkető,könnyező szem)

        Tegnap voltam belgyógyászaton és kardiológián. Csináltak ekg-t és ABPM vizsgálat is történt, ami sajnos kimutatta, hogy a vérnyomásomnak köze nincs a 145/90-hez, amit egy hete mértek a házi orvosomnál. Az átlag vérnyomásom sajnos  172/101, de kétszer még a 200-at is meghaladta, éjszaka pedig 163/86 az átlag. Azt hittem rosszul leszek, amikor megláttam. Innentől kezdve nem csodálkozom azon, hogy baj van a szemem ereivel, illetve úgy alapból a szememmel minden, inkább azt csodálom, hogy csak 3 hete jelez szegény, hogy valami nincs rendben. Most kaptam 2 vérnyomáscsökkentőt (bisoblock és ednyt), valamint 2 hete szigorú diétát kezdtem, hogy megszabaduljak 20-25 kiló testsúlyfeleslegemtől. Az lenne a kérdésem, hogy ez az állapot még visszafordítható és ha fogyok és szedem a gyógyszereket, akkor el fog múlni a szemem eressége,viszketése,szúrása,könnyezése,néha homályos látása vagy pedig túl későn kezdtem el (19 éves vagyok) és a látásommal fizetek a tudatlanságomért és lustaságomért? Válaszát előre is köszönöm, Kitti

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt kérdező!


        Szerencsére nagyon fiatal még, ilyenkor nagyon rugalmasak a szövetek. A vérnyomás rendeződését követően hosszabb-rövidebb idő szükséges ahhoz, hogy az erek regenerálódjanak, faluk visszanyerje a korábbi tónusát. Nagyon gyakran figyelhető meg, hogy fiatalokban a vérnyomás csökkentése után megszűnnek az érelváltozások.
        Sohasem késő elkezdeni az egészséggel foglalkozni, türelmet és kitartást kívánok a fogyáshoz és a mozgáshoz.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-10 21:53:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: