• Üvegtesti

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Dr nő Nekem 14 éves korom óta vannak üvegtesti homályaim.Most 32 vagyok. De mostanában észre vettem egy nagyobb pacát ami hála istennek csak akkor bújik elő ha hirtelen jobbra vagy balra nézek.. Amugy is rengeteg folt és szál úszkál már idestova 21 éve,de most valahogy el kezdett idegesiteni hogy meddig sürüsödnek még? A jelenlegi állapot még elviselhető pedig már igy is rengeteg van. Mit lehet tenni azügyben,hogy ne szaporodjanak? Ill mütéti úton olvastam hogy eltávolithatóak.. Tudna erről bövebben irni valamit? Ill még az lenne a kérdésem,hogy gondolkozom látásjavitó szemütéten,de nem tudom hogy ezek befolyásolhatják-e a műtétet.. válaszát előre is köszönöm..

         

        WEBBeteg szakértő válasza a üvegtesti homály témában

        Tisztelt kérdező!


        Bár nem írta, de az üvegtesti homályok gyakrabban jelentkeznek a rövidlátók körében. Az üvegtesti teret érintő műtéti technika is nagyon sokat fejlődött az utóbbi években. Ma már egyre kisebb sebeken át - néha már varrat sem kell a sebek zárásához - végzik el az üvegtestet kitöltő kocsonyás anyag eltávolítását és folyadékkal való helyettesítését. Ugyanakkor minden műtétnek van kockázata: bevérzés, ideghártya leválás, fertőzés stb. Azt is tudni kell ugyanakkor, hogy a szervezet egy idő után újra termeli az üvegtest anyagát, tehát a homályok megjelenhetnek újra.
        A látásjavító műtétet lézerrel végzik a szaruhártyán - a későbbi hatás függ a műtét típusától, a dioptria értéktől stb. Mivel a szaruhártya vékonyításával jár a beavatkozás az valóban befolyásolhatja a korábban említett műtét menetét.
        Újabb homályok megjelenését bő folyadékfogyasztással, vitaminokkal nyomelemekkel lehet késleltetni kissé.
         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-06 16:56:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: