• Szemészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt válaszadó! Tíz éves kislány iskolai szemészeti szűrésen volt.Egyik 50% másik szem 70%-os.Kérdésem, ha nem csináltatok neki szemüveget most a nyárra, csak ősszel az iskolakezdéshez, azzal ártok-e a szemeinek? /Minusz dioptriás szemüveglencsék kellenének neki./ Lényegében a kérdésem, hogy a szemüveg nem viselésével romlik -e a szemünk illetve a látásunk? A kislánynak egyéb panaszai nincsenek!/ fejfájás stb.../

        WEBBeteg szakértő válasza a rövidlátás témában

        Tisztelt kérdező!


        Ilyen esetben minél hamarabb javasolt elkészíttetni a szemüveget, hisz a kislány a segítségével 100 %-os látásra tehet szert. A nyár azért is jó lenne, hogy megszokja  a szemüveg viselését, ápolását és mire az iskola kezdődik már nem jelent neki gondot. Aki rövidlátó gyakran nem panaszkodik, mert ez a látáshiba nem okoz fejfájást, rossz közérzetet. Közelre élesen lát, ugyanakkor már néhány méterre jelentősen leromlik a látása. Nem észleli a kontúrokat, a finom különbségeket, pontatlan a távolság becslése, ami a közlekedés szempontjából nagyon lényeges. Ez a típusú fénytörési hiba jellegzetesen kiskamaszoknál jelenik meg, amikor sokat nőnek nyúlnak. Az is elképzelhető, hogy eddig azért nem volt panasza mert jól látott.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 12:09:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: