• Szemhéjgyulladás-sokadik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Papp Júlia!Elnézést az ujbóli zavarásért.Az előző kérdésemre még nem kaptam választ.Azt kérdeztem hogy esetleg felkereshetném-e személyesen is,de semmi gond ha nem én teljesen megértem.Ha nem gond akkor még kérdeznék egyet akkor igy interneten keresztül.Szóval amikor felirták nekem a tobradex szemkenőcsöt akkor az ambulánslapra azt irták hogy a szemhéjszélek vonalán számtalan cysta.Ön irta erre hogy a cysta az a ha a szemhéj szélén lévő mirigyek elzáródnak,végük kitágul és a termelt nedv benne marad.Na szóval ezzel az a problémám hogy pár napja elkezdett ezekből ürülni ez a nedv..Néha csak annyit látok hogy kijön azokból a mirigyekből egy kis váladék és ha egy kicsit "megnyomom" szemhéjszélemet többől is jön kifelé..Most nem tudom hogy ez most jó jel?Gondolom igen mert azok a mirigyek is a szemhéjszélemnél egyre elfogadhatóbb méretüek lesznek..Vagy rosszul gondolom?Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéjgyulladás témában

        Tisztelt kérdező!


        Sajnos az év végéig biztosan nem fogok aktívan dolgozni, így nem tudok beteget vizsgálni sem.
        Amint Ön is írta a gyulladásmentes cysták kiürülése nagyon jó jel, mert jelzi, hogy kezd helyreállni a mirigyek természetes váladék termelődési ritmusa. Óvatosan nyomkodja, préselje ki belőle a nedvet, nehogy begyulladjon a mechanikus irritáció miatt nehogy gond legyen.
        Jó egészséget kívánok,

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 10:22:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: