• Rejtett kancsalság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        20éves vagyok, és nemrég volt egy lézeres látásjavító műtétem,de műtét előtti vizsgálatokon kiderült, hogy nincs stereolátásom és ezen a problémám a műtét után sem múlt el.Már kb. 3-4éve ilyen, hogy nemtudom együtt használni a 2szemem.Aztmondták ,hogy valószínűleg rejtett kancsal vagyok. Szeretnék érdeklődni,hogy javítható-e ez valamilyen speciális szemüveggel,és hogy elmúlhat-e ez a panaszom még valaha? Vagy ez már végleg berögződött bennem? Érdemes-e még elmennem Polatesztes vizsgálatra?Szinte minimális az eltérés a két szemem között, de mégis általában csak a jobb szemem tudom használni...műtét előtt is ugyanígy volt....Válaszukat előre is köszönöm! Roland

        WEBBeteg szakértő válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező!

        20 évesen általában már rögzült a térlátás és a két szem közötti dominancia. Valószínűleg a jobb szeme a vezérszem, és e mellett a másikat kevésbé használta ezt a szemét elnyomta.
        Még érdemes lenne a Pola tesztet és a kancsalsági szöget is megnézetni. A kancsalsági szögtől függően a prizmás szemüveg vetődik fel, de 20  évesen lehet hogy kettőskép jelentkezik a szemüvegtől, ami kényelmetlenséget okozhat.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 14:50:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: