• Árpa már egy éve.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        A problémám tavaly áprilisban kezdődött.Műtéttel eltávolítottak 2db betokosodott árpát a külső szemhéjamról ,varratszedés után kb.egy héttel megint ott termett kettő.Szemésztől-szemészig mentem,semmi konkrét magyarázat,csak annyi,hogy megint műteni kell.Egy hónapja rászántam magam a műtétre,főorvosasszonynak mutattam,hogy kettő van ismét.A műtét alatt semmiről nem tájékoztattak,hiába kérdeztem,még zárójelentést sem kaptam.Három nap múlva,amint lappadt a duzzanat,látom,hogy ismét ott van egy kis golyó a szemhéjamon.Folyamatosan duzzadt,piros,már egy éve ez megy.Minden létező cseppet és kenőcsöt felírtak már,a műtétek után is betartottam a pontos szemcseppadagolást.

        Szeretném megkérdezni,hogy Doktornő szerint mi lehet itt a probléma?Ebbe a kórházba biztosan nem megyek vissza!Reménykedem,hogy tud nekem tanácsot adni.

        Nagyon köszönöm előre is,tisztelettel: Vali

        WEBBeteg szakértő válasza a szemárpa témában

        Tisztelt kérdező!

        Az Ön által leírt ennyire makacs szemhéjárpa hátterében feltétlenül lennie kell valaminek. Sokszor a legyengült immunrendszer tehető felelőssé a vissza-visszatérő árpáért - bár amint írta, Önnek szinte azonnal ott voltak a göbök közvetlenül a műtét után. Ilyenkor már felvetődik a szövettani mintavétel szükségessége is, illetve az eredménytől függően más műtéti megoldás is.
        A területileg illetékes egyetemi centrumot, klinikát lenne érdemes felkeresni, ahol a további ellátásra is van lehetőség.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 18:11:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: