• Szembetegség: mondjak le a lencséről?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő!

        Én 22 éves vagyok. Gyermekkorom óta szemüveget viselek de novemberben kontaklencsére cseréltem. Mind a két szemem +4.5 dioptriás. Nagyon szeretem a lencséimet, egyáltalán nem zavar, kényelmes és olyan pozitív hatásai vannak amik egy  "egészséges" embernek természetesek. Olyan lencsém van amit nem kell minden nap kivenni 30 napig is benne lehet. A higéniai előírásokat betartom, mégis sűrűn bevérzik a szemem. Eleinte azt mondták, hogy egy héten egyszer vegyem ki egy éjszakára, de az sem segít. Próbáltam más fajta lencsét is, de azzal is így jártam. Nincs olyan hónap, hogy ne kellene kidobnom egy pár lencsét.

        Miért vérezhet be és mi lehet rá a megoldás? Lehet hogy le kellene mondanom a kontaklencséről?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a kontaklencse témában

        Tisztelt kérdező!


        A szeme jelzi, hogy valami nem stimmel a lencsével. Az ereződés okai általában a nem megfelelő illeszkedés (gyakran a túl szoros illeszkedés, ami miatt nem megfelelő a szaruhártya oxigén és tápanyag ellátása), a túl nagy lencse átmérő esetén a kötőhártya ereinek az irritálása, dörzsölése is okozhatja.
        Amint írta kipróbált más típusú lencsét is. Érdemes lenne napi viselésű lencsét is kipróbálni, mert úgy látszik a szaruhártyája csak lencse nélkül tud éjszaka regenerálódni. Fontos a lencse anyaga, víztartalma, oxigén áteresztő képessége is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 08:38:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: