• Kérdés Dr Papp Júliához2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Köszönöm szépen kedves válaszát.A kérdésem az lenne hogy mitől viszkethet még mindig a szemem?lehet a tobredex kenőcstől?(mert a mellékhatások között ott áll a viszketés)Különösen a szemem sarkában(ott ahol a szem csipásodni szokott) szokott viszketni és néha ilyen égő érzést is érzek.Egyébként reggelre néha kicsit csipásodik is a szemem de nem vészes.Egy hete nem használom a kenőcsöt most csak reggel és este vizes fülpálcikával "megmosom" a szemen.

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szemviszketés témában

        Tisztelt kérdező!


        A vizes fültisztító pálcika nagyon jó megoldás. A  végső cél az lenne, hogy gyógyszermentesen a szemhéjszélek teljes mértékben regenerálódjanak és vissza álljon az egyensúlyi állapot. Csak a minimális irritáció, kémiai anyag érje a szempillák tövét.
        A viszketés a bőrszárazság miatt is lehet, mivel a faggyúmirigyek termelése le lett csökkentve. Ha végképp nem szűnik meg és elviselhetetlen a viszketés, akkor hetente egyszer antibiotikumos szemkenőccsel lehet finoman bekenni, táplálni a szemhéjszéleket.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 08:40:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: