• Kérdés Dr Papp Júliához

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Bizonyára emlékszik még rám én szedtem a roaccutant és kialakult nálam mellette a szemhéjszélgyulladás.Már csak fenntartásként szedem még egy-két hétig négy naponta egy szemet.Majdnem minden es te használom továbbra is a tobradex szemkenőcsöt.Most a problémám az hogy már ugy tünt rendbe jön a szemem,a szempilláim is nagyjából visszasürüsödtek(még azért nem teljesen..:( de most egy-két napja megint elkezdett viszketni a szemhéjszélem és néha ilyen szúró vagy nem is tudom mihez hasonlitani érzést is érzek ott.most megint jobban is hullik a szempillám ami aggaszt..nem tudom miért lehet ez!??illetve már arra is gondoltam hogy ez a viszketés stb nem-e lehet a tobradex mellékhatása mert azt olvastam a betegtájékoztatón hogy hosszabb távú használat esetén a szemhéj gombás fertőzése is kialakulhat..lehet talán ez??ha igen mi a teendőm?pedig már ugy örültem hogy kezdek helyre jönni..erre tessék..:(:(

        Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a roaccutan témában

        Tisztelt kérdező!


        A roaccutannal szinkron a Tobradex kezelést is fokozatosan lehet csökkenteni, egy-egy napot kihagyva, a mennyiséget csökkenteni. Majd érdemes lenne teljesen elhagyni. A viszketés, a dörzsölés fokozhatja természetesen a kihullást. Óvatos szemhéjtoilette javasolt langyos vízzel reggel este, dörzsölés nélkül.
        Örülök a javulásnak, további jó egészséget és még egy kis türelmet!

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 08:58:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: