• Gyermekkori kancsalság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        14 hónapos kislányomnál kancsalságot állaítottak meg a gyermekorvosnál. Szakrendelésre több, mint 1 hónap múlva kaptunk időpontot. Nagyon aggódok. Szerintem nem feltünő a kancsalság, sőt a családban mindenki azt mondja nem is kancsal. A szemész szakorvos azt mondta egyértelműen kancsal. Nagyon meglepődtem. Mit gondol, hogy fogják ezt korrigálni? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező!

        Ennyi idős korban felfedezett kancsalságot általában még csak "takarással", az erős szem bizonyos időtartamra való szemtapasszal történő letakarásával kezelik. Így erősítik a gyengébb, kancsalító szemet.
        Azt nem írta a levelében, hogy megtágították-e a szembogarat és lemérték-e a szem fénytörését. Ebből a vizsgálatból derül ki, hogy szüksége van-e szemüvegre a picurnak. Néha a szemüveg viselése jelent megoldást a minimális kancsalításra.
        Bizonyos esetekben a műtét jelenti a megoldást.
        Kicsiknél a fáradtság, figyelem hiánya, lázas állapot átmeneti kancsalságot okozhat, ami magától rendeződik.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 10:47:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: