• Véreres szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Két és fél éves kisfiamnak kb. 2 hete, egy véres foltot vettem észre a szemén, ami napról napra nagyobb lett. Mára a teljes belső szemzug és a szemgolyó alatt is véreres, valamint olyan mintha egy világos átlátszó sárgás hártya fedné ezeket a részeket. Az első orvos azt gondolta, hogy megpattan egy ér. A második kötőhártya gyulladást mondott. A szemész orvon antibiotikumot írt fel, mert biztos van a gyereknek gyulladás a szervezetében. Semmi nem használt, már úgy látom a másik szemén is kezdődik. Nem fáj nem viszket nem csipásodik neki, de mostmár nagyon csúnya. Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a véreres szem témában

        Tisztelt kérdező!

        Bár nem láttam személyesen a kicsi szemét, de a leírás szerint felvetődik bennem a vírusos kötőhártya gyulladás. Ezt támasztja alá az is, hogy egy kis idő után mindkét szem érintetté vált. Jellegzetes a vírusos kötőhártya gyulladásra a pontszerű vagy nagyobb foltos bevérzés, az erek megpattanása - néha ez lehet az első tünetek egyike. Az antibiotikum használata javasolt a felülfertőződés kivédésére.
        Ez a típusú szemgyulladás nagyon makacs, általában sokáig tart, nehezen gyógyul. És ha valóban ez a helyzet a fertőzés veszélye is fennáll.

        Érdemes kontroll szemészeti vizsgálat, a kezelés szükség szerinti módosítása.
         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 22:42:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: