• Nem múló kötőhártya-gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Doktornő!

         

        2008 októberétől kötőhártya-gyulladásom van. Eddig 16féle szemcseppet és szemkenőcsöt használtam (vírusra és baktériumra valót egyaránt), nagy részük nem is nagyon használt. Múlt hónapban két héten keresztül használtam a Ciloxan és a Rifampicin szemcseppeket, majd két héten keresztül a Flucon szemcseppet. A kezeléseket követően úgy tűnt, végre elmúlt, így már csak Visine Classicot kellett cseppentenem. Kb. 4 nappal a Flucon elhagyása után a tünetek kiújultak. A szemcseppekben már nem nagyon bízom, így az lenne a kérdésem, hogy Doktornő mit javasol, mit kellene megpróbálom, hová fordulhatnék még? Néhányan ajánlották nekem az ezüst-kolloid szembe való cseppentését. Ez tényleg használhat?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a kötőhártyagyulladás témában

        Tisztelt kérdező!


        Első lépésben kihagynék minden szemcseppet. Még a visine classicot is! Nagyon jó tüneti szer, de sajnos a tüneteket szűnteti meg a betegséget nem. Az erek összehúzásával a szem pirossága megszűnik, de az alapbaj nem. Csak műkönnyet cseppentsen, tartósítószert nem tartalmazó típust! 3-4 hét szükséges a szem regenerálódásához, csak ezt követően érdemes újra szemcseppet (akár ezüst kolloidot) cseppenteni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 09:46:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: