• Fáradtság, fejfájás, nyelvdagadás, szemfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

        Segítségét szeretném kérni alábbi problémámmal kapcsolatban!

        Jelenleg pajzsmirigy vizsgálat elött állok. A háziorvosom TSH-t nézetett ami magas lett 7,36(ref.t:0,4-4,00).Tejfolyásom van(2,5 éve nem szoptatok) emiatt most fog prolaktint nézetni.Egyéb tünet:fáradékonyság,fejfályás, dagad a nyelvem,erőnléti probléma,memória probl, menses probl.,száraz a szemem és fáj,

        Kérdésem az lenne,hogy mitől vannak / lehetnek a szem problémái? Olyan mintha oldalra nem látnék rendesen és fáj a szemem amikor oldalra nézek?Kissé homályos néha a látásom!Mitől lehet?Oldalra meddig kellene látni a szemnek ha előre nézünk?

        Alul kicsit a szemfehérje sárgásnak tűnik,és van a szemgolyóm alsó részében egy 1mm –es szürkés pötty(a fehér részen)!Ez baj?Nem vagyok szemüveges.

        Egy éve voltam szem vizsgálaton ott mindent rendben találtak,akkor.

        Köszönettel: Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirirgy betegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hypothyreosis okozhatja a tünetei egy részét.

        A prolactin szintet mindenképpen érdemes megnézni. Nem tudom milyen a súlya, de ha ön elhízott, érdemes lenne vércukorszintet is nézni, esetleg terheléses vércukorvizsgálatot is, mert a száradó szájat leggyakrabban a magasabb vércukorszint okozza.

        A szemben levő sárga rész miatt a májfunkció és a vérzsír szintek ellenőrzését javaslom.

         Dr. Fáklya Mónika

        Tisztelt kérdező!

        Nagyon fontos lenne az időben elvégzett szemészeti kontroll vizsgálat. Egy év alatt nagyon sok minden változhatott. A pajzsmirigy betegséget gyakran kíséri szemészeti elváltozás, ennek a tünetegyüttesnek a gyűjtőneve endokrín orbitopathia. Szemszáradás, a szem bepirosodása a vezető tünet. Súlyosabb formában a szemizmok gyulladása, vizenyője és az emiatti szemmozgás zavar és a tekintés alatti szemizom fájdalom léphet fel. Kettőskép is jelentkezhet, olvasási nehezítettséggel. A szemgödri zsír felszapodoása, a szövetek gyulladása miatt a szemgolyó kidülledhet.
        A szemfehérjének sárgásabb elszíneződése összefügghet a zsíranyagcsere felborulásával is ami szintén pajzsmirigy betegségben figyelhető meg.
        A homályos látás leggyakrabban a szem száradása miatt lehetséges.
        A másik fontos lépés a látótérvizsgálat elvégzése, mert a koponyán belüli hormontermelő szövetszaporulatok nyomhatják a látópályát. A nyomódás miatt a látótér egyes részei kiesnek.


         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 19:04:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 07:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! Ezen a héten szerdán történt egy sajnálatos eset, miszerint körülbelül egy másodpercig belenéztem egy lézer ceruzába. Amit tudok róla, hogy piros színű fényt bocsátott ki, prezentációknál használják, és nagyon...
        T Dr Cserháti András! A héten megállapították, hogy zöldhályogom és szürkehályogom is van. Státusz: Tnc 22/21 /korr/ Hgmm Tappl:24/23 Hgmm Refr +2,0 Dsph-0.25 Dcyl 152/+1,75Dsph-1,5 DcyI4 Vod: 0,4+2,0 Dsph=1,0 Vos:0,4+1,5Dsph-1,5 Dcyl...
        Tisztelt Doktor úr! Nagyon nehezen jutok el szemészetre, így fontos lenne a válasza! Pár éve látóideg gyulladás miatt elvesztettem a látásomat a jobb szememre. ( papilla oedema, maculatája oedema is le van írva.) Csak fehér "tejüveg színben...
        Jo napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a jobb szemem kisebbnek tűnik mint a bal! Magas vérnyomásom van amire Coverexet szedek.Semmi fájdalmat nem érzek a szememben.
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A jobb szemem szélén, az orrom felöl található egy viszonylag nagy, gennyes dudor,illetve a bal szemem alatt és szemhéjamon található egy-egy alig látható. Elsőnek septosyl kenőccsel kentem, majd mikor az se használt,...
        Tisztelt Doktor Úr! Naponta vissza-visszatérő fejfájásom van.Megfigyeltem,hogy enyhe szem mögötti fájdalom társul hozzá.Erőteljes szemmozgatásra a fejfájás fokozódik. Szemészet:normotens zöldhályog,stabil 10-12-es szemnyomás. 2 hete...
        Tisztelt Doktor! Pár hete felerősödtek látászavar panaszaim, aminek szeretnék most már a végére járni. Főleg félhomályban látok rosszul, apró felvillanó pöttyöket látok elsősorban a sötét részeken. Ez annyiban romlott, hogy már...
        Tisztelt Doktor úr! Panaszaim 3 évvel ezelőtt kezdődtek szemviszketés és váladékozás tünetekkel. A váladékozásnál és a viszketésnél ciklikusság mutatkozik ami kora este teljesedik ki sárgásfehér váladék formájában és mindkét szemet...
        Jó napot kívánok. Nekem olyan problémám lenne, hogy mostanában elég sűrűn észre veszem, hogy a bal szemem nem úgy "működik" mint eddig. Nagyon sokszor "felakad" a szemhélyam és nem csukódik le, nagyon sokszor remeg/ugrál. Háziorvoshoz...
        Jó napot! Körübelül fél éve tünt fel egy barna folt a szememen! Azota a mérete nem változott! De ugy vettem észre mintha rosszabul látnék! Félek, hogy rák!A kép alapján mi a véleménye!