• Látászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő! Az elmúlt egy hét alatt 3 látászavarom volt.Először a látóteremben megjelenik egy szürkés folt,majd a látótér szélén egy cikcakk alakú fényes,vibráló vonal,ami egyre nő.Ez kb 20percig tart,majd kissé elhomályosul a látásom,és rendbejön minden. Évekkel ezelőtt felkerestem ezzel a háziorvost,és az ideggyógyászt is, a diagnózis az volt,hogy migrénhez kapcsolódó ez a látászavar,bár utána csak tompán fáj a fejem. A konkrét kérdésem az lenne,hogy nem veszélyes-e,hogy mostanában ilyen gyakran jön elő,mivel ezelőtt több hónap is eltelt látászavar nélkül? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar, migrén témában

        Tisztelt kérdező!


        Az ön által leírt tünetek valóban beleillenek a migrain tünetegyüttesébe - néha a fejfájás szinte eltörpül a szemészeti tünetek mellett. A migrénre jellemző, hogy nagyon hosszú tünetmentes periódus után sűrűn jelentkeznek a rosszullétek. Szemészeti vizsgálatot azért lenne érdemes elvégezni, mert bár a tünetek szinte egyértelműen a migrén okozta tünetekbe illenek - a fényes vibráló vonal más szemészeti betegségek tünete is lehet. Arra nem tért ki, hogy kapott ill. kap-e gyógyszeres kezelést.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 16:15:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: