• Rövidlátás Jogosítvány ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! Mindkét szemem -10,5 dioptriás rövidlátásom van, szemüveggel vagy kontaktlencsével midnkét szememmel jol látok. Szemészeten a tábla bármelyik sorát feltudom olvasni, és a való világban is megfelelő a látásom, azaz ugyanúgy látok mint a többiek. Kaphatok e jogosítványt? Régebben mintha lett volna valami skatulya amibe belerakták a rosszul látokat, és megmondták hogy ki kaphat jogsit, ki nem. Most viszont az interneten nem találtam ilyet. köszönöm:

        WEBBeteg szakértő válasza a rövidlátás, jogosítvány témában

        Tisztelt kérdező!

        Alapvetően a látásélesség számít, a korrekció mértéke - szemüveg vagy kontaktlencse erőssége - önmagában nem kizáró ok.Ha a két szem látásélességének összege eléri a meghatározott értéket akkor efelől lehetséges a jogosítvány szerzés.
        Fontos ezen kívül a látótér vizsgálat eredménye - nagyon nagy fokú szűkület jelenthet akadályt.
        A későbbi félreértések (rendőri igazoltatás stb.) elkerülésére a jogosítványba majd azt kell beleíratni: szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet. Ugyanis a rendőr ellenőrízheti hol a szemüveg, ha csak sz szerepel az okmányban.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-20 09:09:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: