• Szembetegség: fehér dudor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Többször volt piros a bal szemem fehérje, nem véreresen. 2-3 nap alatt felszívódott. Nem találtak sem a szemészeten, sem a belgyógyászeton elváltozást, vérerdményem is jó lett. Már több hete nem jelentkezett. Ma azonban a belső sarokban (nem egészen bent) gombostűfejnyi fehér dudort vettünk észre. Szeretném megkérdezni, mi lehet ez?

        Gyerekek között dolgozom, bárányhimlő, kötőhártyagyulladás járvány is van, van -e esetleg ezekkel összefüggésben?

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha nincsenek kísérő panaszok a leírtakon kívül - égő érzés, nyomódás, szúródás, váladékozás stb. akkor a kötőhártya gyakori, kis területen jelentkező megvastagodása okozza a tapasztalt elváltozást. Ez előfordulhat a kötőhártyát ért irritáció, gyulladás után maradványtünetként. Ha változik akár a mérete, színe, vagy panaszok jelennének meg, akkor szemészeti kontroll vizsgálat javasolt.
        Az Ön által említett veszélyhelyzetek esetén a tünetek intenzívebbek.

        Tisztelettel: 

         Dr. Papp Júlia


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 10:39:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: