• Szemmozgás okozta fejzúgás, halláskiesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr.

        Néhány napja küszködök az alábbi tünetekkel: szemmozgásra kihagy a hallásom valamint bezúg a fejem és végtagfájdalmaim is vannak hirtelen belenyilalló formában viszont ha előre nézek 1 pontra akkor nem jelentkezik.

        Háziorvosnál voltam vele mivel pszichiátriai gyógyszeremet most cserélték le alvásproblémák miatt 2 hete, ez a probléma már enyhébb formában 4 nap múlva jelentkezett 1 napig, utánna megszünt azóta eltelt pár nap és nagyon felerősödtek a tüneteim. A gyógyszer amit szedek mirtazapin. Okozhatja ez a problémát vagy komolyabb dologról is lehet szó? Mi köze a szemmozgásnak egyáltalán a végtagokhoz? Okozhatja ezt a szervezetbe felgyűlt gyógyszeradag? Ha igen mikorra várható a kiürülése? Az életminőségemet borzalmasan lerontják ezek a tünetek alig birok meglenni.

        Válaszát előre is köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fejzúgás, halláskiesés témában

        Tisztelt kérdező!


        Az Ön által említett gyógyszer leírásában a zöldhályogot emelték ki, a zárt típusút ami mellett megfontolandó a gyógyszerszedés. Mozdulatlan fejtartás mellett a szemmozgás a végtagokon nem szokott okozni fájdalmat, illetve fülzúgást sem. Mivel a kis szemizmok teljesen máshonnan kapják az idegi és keringési ellátást.
        Ha viszont minimális fejmozgás is kíséri a tekintést az valószínűleg a nyaki erek húzódása, vagy a csigolyák meszesedése, vagy nyaki bordák nyomása miatti átmeneti keringészavar vagy ideg nyomódás miatt fájdalom állhat a panaszai hátterében. A gyógyszer a vérnyomást csökkentheti, emiatt a szűkebb ereken még tovább csökkenhet az áramlás.
        Ideggyógyászati kontroll lenne szükséges az ok kiderítésére.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 16:12:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: