• Gerincműtét után látásvesztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Unokatestvérem 18 éves, gerincferdülés miatt esett át egy több mint 12 órás műtéten, ami sikeres volt. A műtét után még sokáig altatták, többször visszaaltatták.(infúziós) Mikor felébredt, kiderült hogy nem lát. Az ottani szemész megvizsgálta, belevilágítottak a szemébe és a pupillája nem reagált a fényre. A műtét 2 hete történt, ma már a bal szemére homályosan lát, ki tudja venni a körvönalakat, illetve pl. a ruhamintázatot. De ez a látása is időszakos, néha lát vele néha nem. A kérdésem, hogy vissza fogja-e nyerni teljesen a látását mindkét szemére, és ha igen erre mennyi időre van szükség? továbbá létezik e olyan terápia, speciális étrend amivel vissza lehet hozni a látást, pl gyümölcsök, vagy étrendkiegészítők? Illetve mitől fordulhatott ez elő? altatástól, vagy valami nyomja a látóideget, vagy egész mástól? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincműtét, látásvesztés témában

        Tisztelt kérdező!


        A hirtelen látásvesztés oka nagyon sokféle lehet (a szem verőerének embóliája,  elzáródása, idegrendszeri elváltozás a látókéregben, esetleg a szem ideghártyájának szintjében stb.) - vannak olyan okok, betegségek amikkel fel lehet venni a küzdelmet és sajnos olyanok is, amik esetén tehetetlen az ember. Vizsgálat nélkül arról nem lehet nyilatkozni, hogy mi az ok, visszatér-e a látás és ami nagyon fontos mennyi idővel. Még ha ismert is az ok nagyon nagyok az egyéni különbségek, főleg fiatal korban. Az elsődleges szemészeti szakvélemény nagyon fontos lenne. Érdemes lenne kontroll szemészeti vizsgálatot is elvégezni.Lehet, hogy betegágy melletti szemészeti kontroll oldható csak meg - lehetőség szerint, ha már mozgatható annyira a beteg a műszeres vizsgálat is fontos lenne.
        A táplálék kiegészítők megfelelően alkalmazva nem ártanak, de vannak olyan betegségek amiknél lényeges javulást nem okoznak.
        Gyakran a konkrét kiváltó okot sem lehet egyértelműen azonosítani.
         
        Tisztelettel: 

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 14:56:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: