• Látásjavítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt hallottam, hogy a fekete áfonya szedése javíthatja a látást, akár dioptriát is. Ebben van igazság?

        WEBBeteg szakértő válasza a látásjavítás témában


        A fekete áfonya hatóanyaga klinikai tanulmányokban igazoltan hatékony az ideghártya anyagcseréjében, az oxidatív hatások kivédésében. Így az idõskori macula degeneratiot, az éles látás helyének sorvadását is késlelteti, esetleg megakadályozza a kialakulását. Jobb az ideghártya állapota, javul a látás.
        A dioptria erõsségre kifejtett hatása nem igazolt, a fénytörést közvetlenül nem befolyásolja. Esetleg az ideghártya vizenyõjének csökkentésével rövidlátás (-) irányába tolódhat el a fénytörés, de ez a hatás minimális. Másrészt a szemlencse anyagcseréjére is kedvezõ hatással van.

        Dr Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-02-26 12:19:43; Megválaszolva: 2011. július 27., 12:05

        Tudjon meg többet: látásjavítás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv! Fiatal koromban, 8 évvel ezelőtt volt szürkehályog műtétem, nem rég elkezdtem nehézsúlyos edzéseket, és azt szeretném kérdezni hogy ez a sport jelenthet-e valamilyen kockázatot, vagy nyugodtam csinálhatom így műlencsével élő...
        Kedves Doktor Úr! 3hete szemészeti vizsgálaton voltam, jobb szem könnyezése miatt.A szemészorvos minden szemészeti vizsgálatot elvégzett, még orr-és koponya rtg-t is, és nem találta a probléma okát, hogy miért könnyezik a szemem.Vagyis nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni.Öt hónapja kezdődött nálam egy vírusos kötőhártya gyulladás amit közel három hónap alatt sikerült is kikezelni.Közben kiderült hogy krónikus arcüreg gyulladásom is volt,amit szintén...
        Tisztelt doktorno! Vesetranszplantacio elott allok. A teljeskoru kivizsgalas minden terulten negativ lett.A veseelegtelenseg elsodleges, genhiba következmenye...tehat nem egyeb betegseg szovodmenye... A szemeszet is...szemfenek ..szemnyomas .stb minden...
        Tisztelt Doktorúr! Gyermekkorom óta gyötörnek különböző szem-orr panaszok a jelenlévő allergiám miatt. Már jópár éve könnyezik, viszket, szúr a szemem és emelett nagyon érzékeny is. Porra nagyon allergiás vagyok, tejre kevésbé, ennek...