• Öregségi vakság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        27éves vagyok, lehetséges-e az , hogy nekem örekségi vakságom lenne?Ritkán előfordul, hogy foltban nem látok csak körülötte.A folt nagysága a az idő elteltétől függ.Mi a teendő ilyenkor?

        WEBBeteg szakértő válasza a foltlátás témában

        Tisztelt kérdező!

        Az öregségi szürkehályog okozta homályos látás stabil - tehát folyamatosan észleli a beteg. Lassan fokozatosan romlik, fokozódik. Az ön panaszai hátterében más jellegű betegség valószínűsíthető - inkább az éles látás helyének elváltozása állhat. Amint írja is középen jelenik meg a folt és körülötte lát csak élesen. Majd idővel ez megszűnik.
        Szemészeti vizsgálat lenne javasolt a panaszokat említve. Érdemes a homályos látás jelentkezésekor négyzetrácsos füzetlapra pontosan bejelölni milyen alakú, mekkora stb. a folt. Sokat segít majd a diagnózis és a kezelés során.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 10:48:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: