• Újabb kérdés Dr Papp Juliához

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Nagyon köszönöm eddigi válaszait.Én kérdeztem a roaccutan gyógyszer és szemhéjgyulladással kapcsolatban.Még egy kérdésem lenne..Nagyon sajnálom hogy ujra zavarnom kell ezzel a problémával:(Irta hogy szemöldökhullás is lehet a mellékhatása a roacutannak.Ez után figyeltem meg hogy a bal  a szemem fölött ahol már észrevehetőbb a szempillák kihullása a szemöldököm is egy kicsit megritkult.Akkor esetleg a kettőnek összefüggése van?Mert pont most voltam bőrgyógyásznál ujból csökkentette az adagot hátha igy már jobb lesz kérdeztem ezzel kapcsolatban de mondta hogy szemöldökhullást szerinte a roaccutan nem okoz..Hát nem tudom.Egyébként most mondta hogy sajnos amiatt alakulhatott ez ki nálam mert nagy dózisban irta fel és sokáig nem csökkentette az adagot mert eleinte kis szemszárazságon kivül semmi problémám nem volt.

        Még egy ettől független kérdésem is lenne ha erre itt lehet válaszolni.Meg szeretném tudni hogy Önhöz esetleg személyesen nem-e lehetne elmenni egy szemvizsgálatra?és ha ez lehetséges hol lehet Önt elérni vizsgálatra bejelentkezni.Én Debrecenben lakom itt voltam már szemvizsgálaton de sajnos nem igazán foglalkoztak a problémámmal,ami érthető is egy sztk-s rendelésen.Magánorvoshoz is szerettem volna elmenni ahány helyre mentem sajnos mindenki elküldött hogy ők csak szemüveg,kontaklencsefelirással foglalkoznak..Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéjgyulladás témában

        Tisztelt kérdező!

        Mivel szemészeti tüneteinek kiváltó, eredeti oka tisztázott, ismert: nem szemészeti betegség hanem a Roaccutan gyógyszer. A bőrgyógyásszal konzultált is a dózis váltásról, érdemben a szemészeti vizsgálat nem vinné előrébb a dolgokat. Türelemmel ki kell várni, amíg a kezelés lezajlik, majd ezt követően az
         ismert mellékhatások fokozatosan megszűnnek. Ezt a folyamatot sem gyorsítani sem befolyásolni igazából lényegesen nem lehetséges.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 15:19:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: