• Tompalátás korrigálható műtéttel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.

        Gyerekkoromban kiderült hogy az egyik szemem tompolátó. Szüleim nagyon sokáig próbáltak gyógyítgatni, de kamaszkorom és a makacsságom miatt a szemtakarót nem hordtam és  ez az állapot megmaradt.

        Most 29 éves vagyok. A kérdésem az lenne hogy a tompalátás korrigálható e valamilyen szemműtéttel?

        A másik kérdésem hogy szerezhetek a hivatásos jogosítványt? B kategóriából már van.

        WEBBeteg szakértő válasza a tompalátás témában

        Tisztelt kérdező!

        Sajnos 29 éves korban a tompalátás már nem korrigálható: az a szem nem tanult meg látni. Nem létezik a szemészeti műtét, amellyel javítani lehetne a tompa látáson. Az agyat, a központi idegrendszert ilyenkor már nem lehet megtanítani elfogadni a tompa látó szem felől érkező információkat. Hivatásos jogosítványhoz a pillanatnyi előírások szerint mindkét szem 100%-os látása (1,0 + 1,0) szükséges.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-16 15:56:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: