• Szempirosság 1-2 hetente

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő!

        Bal szemem az utóbbi időben 1-2 hetente teljesen bepirosodik, mintha befestették volna a fehérjét, 2-3 nap múlva magától elmúlik.Már 5 alkalommal fordult elő. Szemészeten nem találtak semmit/akkor éppen nem volt bevérezve/, alapos és sürgős belgyógyászati kivizsgálást javasoltak. Vérképem jó lett, vérnyomásmérésen és EKG- n kívül nem csináltak semmit /ezek rendben voltak/, mondván, hogy nem belgyógyászati eset...Nem javasoltak semmit, hogy mi tévő legyek ezután, mégsem normális dolog ez.

        Szeretném kérni a véleményét! Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szembevérzés témában

        Tisztelt kérdező!


        Nagyon fontos elkülöníteni a bepirosodást a bevérzéstől. A bevérzésnek éles a széle, erőteljesen piros. Jellemzője, hogy nem tud néhány nap alatt nyom nélkül felszívódni, több időre van szüksége a feltisztuláshoz. Ha az egész szervezet megbetegedése lenne a háttérben - magas vérnyomás pl. - akkor általában mindkét szemen észlelhető az elváltozás.
        A visszatérő féloldali bepirosodás inkább gyulladás, megemelkedett szemnyomás, idegentest stb. lehetséges. Kontroll szemészeti vizsgálatot javasolnék, szemnyomás méréssel terheléses vizsgálattal, esetleg UH vizsgálattal a szemgödri erek állapotának megismerésére.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-14 17:16:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: