• Roaccutan-szemhéjgyulladás kérdés dr Papp Juliához

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Nem tudom emlékszik e rá de már kérdeztem Öntől azzal kapcsolatban hogy roaccutant szedek és ennek mellékhatásaként jelentkezett nálam a szemhéjgyulladás.kenegetem többször naponta tobradex szemkenőccsel is igy elviselhető de ami aggaszt az az hogy már látghatóan kevesebb a szempillám..már fontolgattam hogy abba kellene hagyni az egész kezelést de a bőrgyógyász azt mondja hogy akkor hiába szedtem eddig mert ha nem szedem be a kellő dózist ujra ki fognak jönni a pattanások.4 hónapja szedem és még három hónap van hátra.Kérdésem az lenne mert ahogy régebben is irta hogy ez azért van mert aroaccutan szemhéj szélén lévő mirigyekre is hat és azért alakult ez ki.Ha a kurát abbahagyom és továbbra is kenegetem ugye rendeződni fog és a szempilláim is visszanőnek pár hónap alatt?már elég depressziós is vagyok emiatt hogy végre az arcom rendbejött lehetne önbizalmam de mostmár a szempillák kihullása miatt megint teljesen magamba fordultam:(Válaszát és megértését nagyon köszönöm előre is

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéjgyulladás, roaccutan témában

        Kedves kérdező!


        Sajnos a Roaccutan, amint írtam is már nagyon jó, de erős szer...nagyon sok mellékhatással. A szemhéj gyulladása, elszíneződése, a szempillák és a szemöldök kihullása, kötőhártya vérzés, homályos látás, színlátászavar, esetleg kancsalság is előfordulhat és még sorolhatnám sajnos. Minden kezelésnél mindig mérlegelni kell: megéri, el tudja-e viselni a várható, ismert mellékhatásokat a cél érdekében. Amint már írtam, a kezelés abbahagyása után ezek a tünetek regenerálódni szoktak. A szempillák kinövése stb. viszont egyedi - különböző lehet a haj- és körömnövekedési üteme a különböző egyéneknél. Befolyásolja a kúra ideje, a dózis stb.
        Kitartást kívánok! Félúton, ha egy mód lenne rá ne hagyja abba! Természetesen, ha fokozódnak a panaszok és úgy érzi elviselhetetlen akkor fel kell újra keresni a  bőrgyógyászt!


        Tisztelettel.

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 18:14:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: