• Fényérzékenység természetes és mesterséges fényre is

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Tanácsot szeretnék kérni Öntől a következő problémám miatt.Az utóbbi időben nagyon zavarnak mind a természetes ,mind pedig a mesterséges fények vezetés közben.Természetesen napközben napszemüveggel védekezem,de este nem használhatom,hisz nem látnék semmit.Tudna ajánlani valamit?
        A látásommal egyébként minden rendben,szemüveget sem kell hordanom,viszont a fények zavaróak vezetés közben.Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fényérzékenység témában

        Tisztelt kérdező!

        A fokozott fényérzékenység az esetek nagy részében genetikai adottság - főleg a világos bőrű, világos színű szivárványhártyájú (általában kék) egyének esetén figyelhető meg. A fokozott fényvédelmen (napszemüveg) kívül áttörő terápia nem ismeretes. Amint írta ez Önnek csak az utóbbi időben jelentkezett. Néhány szemészeti betegséget (rejtett szemüveg igény, szemlencse szerkezetének megváltozása, esetleg elhúzódó nagyon enyhe szivárványhártya gyulladás stb.) is  kísérhet ez a tünet. Emiatt érdemes lenne egy újabb szemészeti vizsgálatot kérni.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-02-11 09:06:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: