• Szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Gyerekkorom óta rossz a szemem. 25 éves vagyok és az egyik szemem -10 (2,5 cyl) a másik -7,5 (2,5 cyl). Szeretném megműttetni Intralasik eljárással. A kérdésem az, hogy ez tényleg teljesen biztonságos e, mint ahogy azt a lézerklinikán mondták? Ha jól tudom a lebeny amit képzenek soha nem forr vissza csak nagyon jól visszatapad. Nem lesz ennek később negatív következménye?

        A másik dolog ami nagyon érdekelne: nekem még csak 1 éve stabil a szemem értem ez alatt hogy 1 éve nem romlott. Mi történik akkor, ha megműttetem és tovább romlik. mert ugye a visszaromlás nem ugyanaz mint a tovább romlás, mert míg az előzőnél visszanő az elégetett szaruhártya egy része, a továbbromlásnál pedig a szem genetikai torzulása folytatódik a szaruhártya pedig marad a műtét során képzett vastagságon. Mi történik akkor ha az Intralasik-os szem tovább romlik? Nem torzul a szem olyan mértékben hogy a lebeny elváljon?

        Bocsánat, ha butaságot kérdeztem!

        Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a lézeres szemműtét témában

        Tisztelt kérdező!

        Nagyon jogos aggodalmat fogalmazott meg kérdésében. Amint írta is csak egy éve stabilizálódott a dioptria érték, melyet a szeme igényel. Ilyen nagy fokú rövidlátásnál valóban már jelentős a szaruhártya rétegéből az elpárologtatás. Szemüveges vagy kontaktlencsés korrekciót visel?

        Érdemes lenne még várni szerintem legalább 1 évet, hogy teljesen stabil legyen a dioptria érték és esetleg más intézményben is megvizsgáltatni magát. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a szaruhártyán végzett korrekciós beavatkozások közül ez a módszer a legújabb és a legbiztonságosabb, még az ilyen dioptria tartományokban is. Nem igazi lebenyt képeznek, "csak" a hámréteget választják le és simítják vissza. A beavatkozás ismétlését viszont érdemes elkerülni - ezért is lenne fontos, hogy stabil legyen a szeme.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 13:53:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: