• Glaucoma/sárgatest/ betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő

        Ismerősőmnek a szem sárgatestével van problémája egyre rosszabbul lát, volt több vízsgálaton és semmi jóval nem bíztatják arról ,hogy nem fog megvakulni.Semmilyem  kezélst sem kap.és egyre rosszabbul lát.Már csak távolba. Most 78 éves.

        Azt szeretném tudni,hogy valamilyen kezelés,műtéttel esetleg lehetne-e segíteni rajta.

        Válaszát kösznöm.

        Marika

         

        WEBBeteg szakértő válasza a galucoma témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírt betegség az éleslátás helyének, a sárgafoltnak a betegsége. Sajnos több típusa ismert - ezért feltétlenül szükséges az alapos kivizsgálás a megfelelő besorolásra. A betegség előrehaladtával is változhat a betegség típusa. Bizonyos típusokban (száraz típus) nem ismeretes bizonyítottan hatásos kezelés. Sajnos nem kerülhető el a látás fokozatos romlása. Adott típusokban létezik kezelés, de még a legintenzívebb terápia sem javítja sajnos jelentősen és tartósan látást. Egyetemi Klinikák szakrendelését lenne érdemes felkeresni, mert ott elérhető megoldható a kezelés, ha alkalmas rá a betegség típusa.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 13:06:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: