• Zavaros látás, hullámzó kép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. fél évvel ezelőtt tapasztaltam először egy furcsa dolgot magamon. Napsütéses időben autóban ülve a látásom zavarossá vált, mint amikor egy tóba egy kavicsot dobnak. Mindent láttam, csak hullámzott a kép. Azóta kb. havonta egyszer jelentkezik ez a tünet, kb. negyed órát tart. Utána minden kitisztul. Semmi fájdalom vagy egyéb tünet nem kíséri. 43 éve férfi vagyok.

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező!

        Érdemes lenne megvizsgáltatni a szemét. Ugyanis a panaszai hátterében állhat a szem eröltetéséből adódó fáradtság is - ebben az esetben legalább a vezetéshez szemüveg viselése javasolt. A háttérben azonban az éleslátás helyének átmeneti vizenyője is állhat - hasonló tünetek: torzlátás, vízsszerű vagy cellofán szerű kép megjelenése, csillogás. Ilyenkor gyógyszeres terápia kivizsgálás indokolt.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-01-29 09:51:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: