• Üvegtesti homály

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot!

        Azt szeretném kérdezni, hogy akinek üvegtesti homály problémája van, az tényleg nem végezhet erős fizikai munkát? Ha nem akkor miért nem? Mi lehet a következménye, ha mégis végez?

        Van esetleg más tényező, amit tanácsos kerülni?

        Előre is köszönöm a választ.

        Üdvözlettel:

        Vida Márton

         

        WEBBeteg szakértő válasza a övegtesti homály témában

        Tisztelt kérdező!

        A megállapítás részben igaz. Az üvegtesti homályok mennyisége az üvegtest töredezettségére utal. Ha töredezett, elfolyósodott az üvegtest, akkor nehéz fizikai munka során, emelésekor, erölködéskor az ideghártya kevésbé védett, a ideghártya leválás esélye megnőhet. Az ideghártya leválás a látás elvesztésének veszélyét hordozza magában. Érdemes szemészeti komplett kivizsgálást végeztetni.Meg kell ítélni az üvegtest állapotát is, mert homályok még nem jelentik feltétlenül az üvegtest elfolyósodását, töredezettégét. Az ideghártyát mindenütt megvizsgálják és az elvékonyodott, szakadásra hajlamos területeket szükség esetén meg lehet lézerezni. A lézert gócok erősen rögzítik, lehegesítik az ideghártyát így még nehéz fizikai munka esetén is kisebb lesz az
         esélye a leválásnak.

        Tisztelettel:

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 13:11:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: