• Beültetett szemlencse2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        KOszonom valaszat.Pontosabban probalom meg leirni hogy mi is tortent.2 evvel ezelott a szemlencset elkellett tavolitan es mulencset ultettek be a helyere.Akkor azt mondtak hogy nem serult semmi mas es hogy idovel kitisztul a latasom de ez ne kovetkezett be,mivel a"muteti heg"eppen a lencse elott helyezkidik el.A mutet ota nem lattam rendesen a bal szememmel,mindig homalyosan lattam azota.A pupilla fenyre reagalt de a 3 heti allapot ota nem akar ossze huzudni fenyre nem reagal.Latasom homalyosabb mint elotte.Dec 13 an utazom haza mivel eddig londonban voltam.Itt 3 fele cseppet kell hasznalnom:MAXIDEX 0.1% TEOPTIC 1% CYCLOPENTOLATE HYDRCLORIDE 1.0% Bar a szemem nem faj es a pupilla is vissza allt rendes formajara az aggaszt hogy fenyre nem reagal.Kerdesem az lewnne hogy mutet utjan vissza allithato e meg valamennyire a latasom a bal szememben.Reszletesebb leirast nem tudok adni,mert engem sem vilagositottak fel jobban.Valaszat elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemlencse beületetés témában

        ítisztelt Kérdező!

        Köszönöm, így már sokkal több a támpont. A fönt említett cseppek használata mellett és azt követően a pupilla sokkal renyhébben, "lustábban" szokott reagálni. A nem megfelelően reagáló pupilla okozhat homályos látást is. A pupilla hirtelen szabálytalanná válása nyugodtan lehetett a műlencse finom kimozdulása miatt is. A pupilla mozgatásával a lencse visszatérhetett az eredeti, optimális pozíciójába. Ha egyébként semmi sem sérült, akkor elképzelhető, hogy valamelyest javul a látás. A szaruhártya hegét - ha van - azt általában szaruhártya átültetéssel lehet korrigálni. Ez igen nagy műtét, amikor idegen szaruhártya korongot ültetnek a sérült helyére. Nagyon fontos mérlegelni, hogy mennyire gyenge ezen a szemen a látás, mert sérült szemen végzett műtétnél a gyógyulási kimenetel nehezebben jósolható, mint sérülés mentes szemen.

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-11 12:06:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: