• Szem betegség. De vajon Mi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan kérdésem lenne, hogy kb 1 éve hanem 2, van a jobb szememen egy kötőhártyagyulladás ami folyamatosan jelen van. Először talán árpának indult de még időbe kezeltem tobrex szemkenőcsel, így nem alakult ki. De amikor ez történt akkor az árpa az alsó szemhéjon alakult volna ki. Onnan lement és most a felső szemhéjon van. De itt sem alakult ki teljesen. Kaptam 1000 féle szemcseppet és kenőcsöt is de egyiksem viszi le a gyulladást. Egy kicsit ég, száraznak is érzem, és ugye most a felső szemhéjon van egy ilyen kis duzzanat ami konkrétan nem fáj csak már zavar, hogy 2 éve folyamatosan van. Ilyen kenőcsöket és szemcseppeket kaptam : okacin,tobrex,voltaren,tetran.... meg még volt 1pár. Illetve a napokban vettem észre ,hogy mindkét szemem alatt vagyis a szemüreg alsó részén ahol már az arccsont van, megjelent két kis duzzanat. nem tudom mik lehetnek. tüneteik : lilás bőr árnyalatú duzzanat. nem fáj csak hát ugye ott vannak. Köszönöm előre is várom válaszukat. Adam

        WEBBeteg szakértő válasza a szembetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírt panaszok, tünetek alapján elsőként a szemhéj gyulladása vetődött fel bennem. A szemhéjszéli mirigyek tisztulásával, a váladék kiürülésével lehet a probléma. A szemcseppek, szemkenőcsök általában átmeneti megnyugvást, megoldást hoznak csak. Érdemes megpróbálni a szemhéj melegvizes, könny mentes babasamponnal óvatosan átítatott vattával minden nap lefekvéskor és reggel áttörölni a csukott szemhéjakat. Majd bő vízzel megmosni a szemeket. A szemhéjak duzzanata, ha nem ütődés következménye akkor általában a visszerek elégtelen áramlása miatt van. Az arcüreg gyulladása, allergiás elváltozások állhatnak a háttérben, nagy orrmandula stb. áttételesen okozhatják ezt. Bár csak leírás alapján látatlanban nehéz konkrét javaslattal elő állni.

        Tisztelettel: Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-11 12:03:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: