• Beültetett szemlencse

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr! 2 evvel ezelott baleset soran serult a szemlencsem a bal szememben.Eddig kulonosebb gond nelkul elvoltam,latasom ugyan nem volt tokeletes de azt mondtak hogy a hegg miatt nem is lessz az.Kb 2 hete egy reggel arra eberdtem hogy a bal szemem be van veresedve es a pupillam nem kor alaku hanem csak egy csik lathato.Korhaz vizsgallat es szemcseppek.Ez kint tortwent velem angliaban.A szemem nem faj es nem szepen letisztult de a pupillam nem akar ossze huzodni.Mi lehet az oka?Kell e ujjab mutet?Valaszat elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemműtét témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírásból nem világos, hogy mi volt az első műtét? Sebellátás vagy az elszürkült szemlencse eltávolítása? A sérülés után, a 2 héttel korábbi állapotban a pupilla kör alakú volt és reagált a fényre? A szemnyomás jó tartományban volt?

        A sérülés érinthette a pupilla izomzatát is. Nagyon gyakran van sérülés után tág, torz alakú pupilla. Első lépésben pupilla tornával (szembogár szűkítő és tágító csepp váltott alkalmazása) szoktak probálkozni. Ha erre nem reagál a pupilla előfordulhat, hogy gyulladás miatt letapadt vagy becsípődött a sebvonalba. De a hirtelen pupilla alakváltozás hegmegnyílás miatt is bekövetkezhet. A pontosabb leírás sokat segítene.

        Köszönettel:

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-10 15:15:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: