• 20 éve fáj a szemem, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több mint 20éve fennálló szemfájdalmammal kapcsolatban kérem a segítségét. Túl vagyok többszöri szemészeti kivizsgáláson, arcüregmosáson,fájdalomambulancia idegblokádon, kopponya ct-n. Jártam pszihiáternél, és még számos helyen-sikertelenül. Föleg a bal szememgolyóm fáj, ill. feszít, ídőnként ég, mintha valami lenne a szemcsücsökben ha valami egy kicsit irritálja ,könnyezik. A fejem csak nagyon ritkán fáj. A fájdalom állandó, de vannak napok, amikor felerősödik. Próbáltam számtalan dologgal összefüggést keresni,de nem találtam. Erősen kell pislognom, akkor 1-1 pillanatra jobb. Fájdalomcsillapítókra nem reagál. Közelre 1,5-ös szemüveggel jól látok. Távolra pl. vezetésnél bizonytalan vagyok. 48 éves múltam.Kérem segítsen hová fordulhatnék, mert ez az állandó fájdalom teljesen megkeserít, túl azon, hogy mindig fáradt, nyúzott, kisírt szemű a tekintetem. Köszönettel Márti

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező!

        A szemészeti vizsgáltok eredménye nélkül nehéz érdemben nyilatkozni. Csak közelre, vagy távolra is visel szemüveget? Két szem között van-e dioptria különbség? Műkönny készítményeket próbált már használni? Nagyon sok féle készítmény van, ezért türelemmel végig kell próbálni, hogy Önnek melyik a megfelelő. A szemüveg (főleg távollátó (+)) hiánya tompa szemfájdalommal járhat.

        Tisztelettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-26 09:55:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: