• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Körülbelül három napja előjött a szemgolyómon egy kisebb vérfolt. Nem ez az első alkalom, hogy megjelent, már volt egyszer-kétszer körülbelül fél évvel ezelőtt. Ezzel egyidejűleg jelentkezett tompa fejfájás is, ami szintén pár napja nem múlik el. A szüntelen fejfájással már voltam vizsgálatokon két évvel ezelőtt, de a vizsgálatok nem mutattak semmi rossz eredményt. Szemészeten is jártam, akkor nem volt semmi probléma. Eddig nem észleltem, hogy a látásom romlott volna. Mi lehet a folt oka, összefügg a fejfájással? Lehet vérnyomásbeli probléma? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a látás témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírt panaszok alapján elsőként valóban a magas vérnyomás miatti fejfájás és a vérnyomás kiugrást kísérő kötőhártya ér repedése vetődik fel. Az első lépésben érdemes lenne a belgyógyászaton kivizsgálni a panaszok hátterét - véralvadási paraméterek, 24 órás vérnyomás monitorizálás stb. Ha szükséges az erek falát erősítő gyógyszerek szedése.
        Ha nem igazolódik a gyanu, további kontroll szemészeti vizsgálat javasolt.


        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia szemész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-16 21:02:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: