• Kettőslátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Segítséget kérnék olyan problémában,hogy édesanyámnak 3 hónapja volt egy "kötőhártyagyulladása". A szemész cseppeket irt fel neki. Miután másfél hónap csepegtetés után sem volt változás, elzavartam ujra a szemészetre. Nem tudták mi a baj, elkezdék ideggyógyászet, fejCT, újabb szemész, most meg épp az MRI vizsgálatra vár.Közben a szeme elkezdett romlani, előjött a kettőslátás, és kb egy hete ha egyenesen néz előra, akkor a szemgolyója, nem mozog normálasan. láthatóan,szinte lefele áll,mintha lefelé nézne mindig.Tanácsot, orvosajánlást kérnék,aki foglalkozik ezzel,mert itt nálunk sajnos a rendelőben, még mindig csak csepegtetnének :( Mielőbbi válaszukat köszönöm! Kacsó Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a kettőslátás témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírt tünetek számomra azt sugallják, hogy nem közvetlenül a szemmel, hanem sokkal inkább a szemet mozgató izmokkal és az azokat beidegző idegekkel és központjaikkal van a probléma. Az ideggyógyászaton kell nagyon alaposan utána járni. Ehhez elengedhetetlen az MRI. Amig nincs meg az eredmény addig igazából nem lehet tovább lépni. Amit még érdemes lenne elvégezni addig a szemészeten ellenőrízni a szemnyomást, látóteret és rögzíteni a szemmozgás zavart, kettőslátás mértékét Hess függönnyel. Ez majd a későbbi ismételt vizsgálatoknál fontos az összehasonlítás szempontjából.

        Tisztelettel:

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-12 09:00:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: