• Lézeres kezelés utáni szemgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lézeres kezelésre járok a szememmel, mivel cukorbeteg vagyok és meglátszódik a cukor a szemfenekemen. A lézeres kezelés után azonban a szemem pár nap múlva viszket és becsipásodik. Kérdésem ez miért van?

        WEBBeteg szakértő válasza a szemgyulladás témában

        Tisztelt kérdezõ!


        A lézerkezelés a szemfeneket érinti, de a kezeléshez szükséges lencse, a "kontakt kagyló" közvetlenül a szem elülsõ részéhez ér. A panaszokat néha nagyon egyszerûen az alkalmazott szemgél nem megfelelõ kimosása, kiöblítése miatt eldugult könnyelvezetõ rendszer okozza. Ha nem megfelelõ az elvezetés a könny összetétele megváltozhat, a kórokozók felszaporodhatnak. Ilyenkor kérni kell antibiotikum cseppet otthonra is és néhány napig csepegtetni. (Akár gyulladáscsökkentõvel kombinált antibiotikumos csepp is lehet.)
        Ritkábban a viszketés oka allergia - akár a vizsgálat során használt szemgél összetevõire, akár a kimosáshoz használt antibiotikumra.
        Az ideghártyát ért erõs fényinger is okozhat késõbbiekben átmeneti irritáltságot, viszketést - de ilyenkor a csipázás nem jellemzõ.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-12 20:32:58; Megválaszolva: 2011. július 28., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: