• Vitaminhiány?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nagyfiam 18 éves,és 3 hete fehér foltokat lát.Volt a szemészeten,és ott annyit mondtak hogy vitamin hiány.Lehet ez,vagy menjünk másik orvoshoz?Kapott idöpontot látotér vizsgálatra is.

        WEBBeteg szakértő válasza a szembetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        Első lépésben tisztázni kell pontosan mikor, hogyan látja a fehér foltokat? Mozognak, vagy stabilak, a méretük, alakjuk változik-e? A vitamin hiány, hirtelen növés, megnyúlás okozhat ehhez hasonló tüneteket. Ugyanakkor az érhártya illetve a szem mélyebb részeinek gyulladása is járhat ehhez hasonló tünetekkel.
        Az első lépés valóban a látótér vizsgálat. Ennek eredményétől függenek a további lépések. Ezt követően ha szükséges laborvizsgálat, elektrofiziológiai vizsgálat és kontroll szemfenék vizsgálat pupilla tágításban.
        Addig a vitaminok természetesen javasoltak - főleg kimondottan a szemészeti multivitamin készítmények.

        Tisztelettel:  Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-24 23:34:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: