• Fertőző-e a kőtőhártya gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mely esetekben lehet fertőző a kötőhártya gyulladás? Mire ügyeljünk, hogy ne kapjuk el, vagy adjuk tovább a betegséget?

        WEBBeteg szakértő válasza a kötőhártya témában

        A kötőhártya gyulladásos reakciója általános válasz a szemet, illetve kötőhártyát ért behatásokra. Gyulladást okozhat ívfény hegesztés során, szembe került idegen anyag - pl. fémszilánk, rosszul illeszkedő kontaktlencse, szemfesték szemcsék stb., illetve allergiás is lehet az eredete. Ezekben az esetekben nem fertőző a kötőhártya gyulladás.

        Gyulladást okozhatnak viszont a fertőző ágensek: baktériumok, vírosok egyéb kórokozók. Ha ez áll a háttérben bizony fertőző a betegség. A fertőződés mértéke különböző lehet - pl. egyes vírusfertőzés esetén akár a közös kéztörlő használata átfertőződést okozhat.

        Javasoljuk, menjen el kivizsgálásra, hogy kiderüljön a gyulladás oka.

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-22 16:10:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: