• Lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm pár hete előbukkanó fényes pontok-al kerestem meg önt.. Nos azóta voltam már neurológiai vizsgálaton is és ott cavintont irtak fel mondván hogy az értágító hatású.. de még nem tapasztaltam változást.. A kérdésem az lenne,hogy az egyik veboldalon azt irták nekem egy fórumban,hogy ezek a kis pontok retina levállás jele is lehetnek! Nos nekem volt 1 hónapja vagy talán több is Egy kötőhártya gyulladásom ami pár nap alatt elmúlt.. viszont azóta voltam már két szem vizsgálaton ezeke a pontok miatt és a szememet épp-nek találták.. de mégis okozhatja kötő hártya gyulladás a retina levállást? lehet nekem az kezdődik? válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a retina leválás témában

        Kedves kérdező!


        A kötőhártya gyulladás általában nem okoz retina leválást. A retina leválás sem kezdődik kötőhártya gyulladással.
        Nagyon ritka esetben, mélyebb részre terjedve, ha igen kifejezett és ideghártyát is érintő gyulladásról van szó lehetséges retina leválás. De ez általában műtét nélkül, a megfelelő kezeléssel megoldódik.
         
        A Cavinton szedésének érezhető eredménye hónapok alatt alakul ki. Ehhez türelem kell!


        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-17 23:37:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 19:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: