• Orrdugulás,szemfolyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Van egy zavaró problémám, ami már rég jelentkezett, de időhiány miatt nem fordultam orvoshoz. A szememből időnkét sárga váladék folyik,ami nagyon zavaró, és állandó orrdugulással küzdöm. Váltakozva az orrjárataim folyamatosan bedugulnak,ez már állandósult, de nem hiszem hogy allergia, mert nincsenek olyan tüneteim. Szeretném megkérdezni, hogy szemészhez vagy fül-orr-gégészhez forduljak, illetve milyen betegség okozhatja. Várom válaszát! Köszönettel: Szabolcs

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Kedves kérdező!


        A könnyelvezető rendszer az orrjáratokba vezetődik el. Első lépésként érdemes lenne a fül-orr-gégészetet felkeresni és ha ott javasolják, akkor a szemészetre kellene menni.
        A könnyutak szűkülete okozhat pangó váladék képződést, ami mindkét irányba (szem és az orr) is ürülhet. Ennek lézer kezeléssel létezik megoldása, amit fül-orr-gégészeti műtőben szemésszel közösen szoktak elvégezni. Ha egyéb szemészeti gyulladás lenne, akkor más jellegzetes tünet is fennállna.


        Tisztelettel:

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-10 11:53:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: