• Szemprobléma vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokktornö/úr!Másfél éve szenvedek enyhe depreszióban,ami gyakori szédüléssel,fejfájással és állandó gyengeséggel jár.Ez is elég kellemetlen számomra,de még e mellett van egy olyan szemproblémám is hogy állandó kis fényes pontokat látok és sok-sok apró fekete kis karikákat.De a bal szememmel látok egy nagyobb karikát is ami homályositja azon a ponton a látásom és ezt nagyon nehéz megszokni ,ez kb:egy éve van.Már voltam szemészeten is ahol azt mondták hogy a szememnek nincs baja.Mit tanácsolna nekem ezt lehet kezelni vagy az állandó fáradságtól van ez?Kérem segitsen!!!Azt még elfelejtettem mondani hogy a depreszió mellett generalizált szorongásom is van.

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Tisztelt kérdező!


        A szemészeti vizsgálat, amint írta is nem talált eltérést. A homályok nagy valószínűséggel üvegtesti homályok. Ezek ártalmatlan korral együtt járó elváltozások - sajnos elég zavaró tud lenni, főleg világos háttér előtt. A kis fényes pontokat általában az ideghártya keringési zavarai okozhatják - ha egyéb eltérés szemészetileg kizárt. A fáradékonyság, szédülés hátterében ki kellene zárni a belgyógyászati okokat is - akár vérszegénység, keringési zavar stb. Bizonyos gyógyszerek is okozhatnak a leírthoz hasonló tüneteket mellékhatásként- ezt a kezelőorvosával lenne érdemes megbeszélni.


        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-04 18:19:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: