• Szemárpám van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Tegnap estefelé észrevettem, hogy a bal szemhéjam megdörzsölése fáj és a szemhéjam belső fele ma már elkezdett viszketni is és halvány pirosas színű lett. Meg is duzzadt egy kicsit. Olvastam az interneten, hogy ez lehet szemárpa is. Persze ott csak hozzászólók írtak, ezért fordulok Önökhöz. Nem szeretném, hogy megduzzadjon. Mit tehetek ellene, hogy elmúljon? Válaszát előre is köszönöm! Leszkó Georgina

        WEBBeteg szakértő válasza a szemhéj árpa témában

        Kedves kérdező!

        A tünet, amiket leírt sajnos általános, nagyon sok betegség kezdődik hasonlóan szemhéjduzzanat, pirosság, nyomásérzékenység formájában. Az összes közül a leggyakoribb valóban a szemhéj árpa, vagyis a mirigy gyulladása. Néhány napig a gyógyszertárban recept nélkül kapható antibiotikumos szemkenőcsöt használjon (esténként lehetőleg párakötés formájában alkalmazva gyorsabb a javulás üteme). Naponta 4-5x antibiotikumos szemcseppet.
        Ha 2-3 nap alatt nincs jelentős javulás, duzzanat, fájdalom csökkenés - feltétlenül szemészetre kell menni. Gyulladáscsökkentő vagy allergia ellenes csepp felíratása céljából.


        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia  szemész

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 22:36:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: