• Tisztelt doktornő, úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szemeszeti problemakkal szeretnem az onok velemenyet kikerni. 4 evvel ezelott lezeres (prk) szemmutetem volt a balszemen es mivel nagy dioptria volt ( + 5, -4.50) teljes egeszeben nem tudtak korrigalni. A jobb szememen szerencsere nem szukseges mutet , mert csak uveglencset hasznalok 0-ast. Sokat dolgozom szamitogepen , igy picit a latasom a mutet utan visszaromlott . Ujbol lezeres szemmutetet szeretnek elvegeztetni , ha jol informalodtam az INTRALASIK jelenleg most a legjobb lezeres beavatkozas. A kerdesem , amit szeretnek , egy mutet utan mennyire ajanlatos ujbol szemmutetet vegeztetni?? Elore is koszonom valaszat!1

        WEBBeteg szakértő válasza a lézeres szemműtét témában

        Kedves kérdező!


        Amint írta is nagy volt a két szeme közötti dioptria különbség. Lehetséges, hogy a teljes korrekció azért sem volt lehetséges, mert a jobb szeme mindig is "lustább", kissé tompalátó volt a másikhoz képest.
        A számítógép előtti munkavégzés okozta panaszok a másik szemét nem érintik? A lézeres szemműtét során is általában csak egy távolságra tudják a törőerőt, a dioptriát beállítani - egyszerre a közeli korrekció és a távoli 40 év felett már nem lehetséges. Korrekció válik szükségessé vagy közelre vagy távolra. Ezt kellene első lépésben ellenőríztetni.
        Az infromáció igaz, a lézeres technikák egyre finomodnak, fejlődnek. Viszont amiről nem szabad elfelejtkezni, hogy minden korrekciós technika a szaruhártya vastagságából vesz el -azt párologtatja, "faragja" ideális alakúvá. Kontroll vizsgálatok során pontosan lemérik a görbületet és a szaruhártya vastagságát is (mikrométer pontossággal). Bizonyos biztonsági vastagság alatt a műtét nem javasolt, nem lehet sokszor ismételni.
        Második lépésként az új technikát alkalmazó céget keresném fel a korábbi beavatkozás dokumentációit is bemutatva. A döntés ezt követően lehetséges: újabb beavatkozás vagy várakozás.


        Tisztelettel: Dr. Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-18 10:37:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: