• Pislogás és szemmozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy 6 éves kisfiúnknál tapasztaljuk néhány hete, hogy rendszeresen pislog és a pislantással egyidőben a szemét balra mozdítja minden esetben. Egyéb tünetet nem tapasztaltunk, de szeretnénk tudni, hogy mi lehet ennek az oka. Köszönettel: Szabó G.

        WEBBeteg szakértő válasza a sűrű pislogás témában

        Kedves kérdező!

        6 éves gyerekeknél a pislogás, a szem hirtelen oldalra mozdítása stb. gyakran csak rossz szokás, amit általában az új élethelyzet hív elő, mint pl. iskola kezdés.
        Ezen túl a túlzott pislogást okozhatja a szemhéjszél nagyon finom, régóta fennálló enyhe gyulladása. Ilyenkor száraz minimális csipa dörzsöli a szaruhártyát, ez okoz szúródást. Esetleg enyhe kötőhártya gyulladás, melynek hátterében allergia állhat. Homályos látásnál a fokozott pislogással próbálja a látást "tisztítani", ennek hátterében szemüveg szükségessége állhat.Először a szemészeti szakrendelést kellene felkeresni - szemüveg vagy megfelelő szemcseppes kezelés szükségességének megítélésére. Ha az oldalra tekintés olyan fokú akkor esetleg - nem valószínű - ideggyógyászati szakrendelésen kell jelentkezni.

         Dr .Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-15 16:43:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: