• Fix és úszóhomály is van a szememben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/ Dr Úr! Mult honapban voltam szemészeten, ahol megállapították, hogy fix és úszóhomály is van a szememben. Nagyon ritkán látom őket, és mióta megvizsgáltak azóta elő se jöttek. A kérdésem az, hogy ez pontosan mit takar? Mitől alakulhat ki? Ott mondott a szemész pár okot, de se nem szültem, se nem edzettem,stressz se ért, nem dohányzok, se kávé vagy alkohol. 21 éves vagyok.Sűrűsödhet még, vagy ez ellen lehet tenni valamit? Köszönettel: Honeey

        WEBBeteg szakértő válasza a úszóhomály témában

        Kedves kérdező!

        Amiket a szemészeten felsoroltak, ezek a legáltalánosabb okok, ami miatt részben az ideghártya, de főleg az üvegtest anyagcseréje, rácsszerkezete megbomlik és ezek okozzák a homályokat.
        Sajnos ezeket teljesen megszüntetni nem lehet, de a mennyiségüket lehet stabilizálni. Az életkorral fokozódnak, de a tempót lehet lassítani. Az említett faktorokat továbbra is kerülni kell. Az egészséges életmód, a szervezet egyenletes terhelése fontos. Semmit sem érdemes túlzásba vinni.
        Inkább az állapotleírás miatt fontos, mert így össze lehet majd vetni a későbbi vizsgálatok eredményével.


        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-08-25 15:26:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:23

        Tudjon meg többet: úszóhomály
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! Gyermekkorom óta gyötörnek különböző szem-orr panaszok a jelenlévő allergiám miatt. Már jópár éve könnyezik, viszket, szúr a szemem és emelett nagyon érzékeny is. Porra nagyon allergiás vagyok, tejre kevésbé, ennek...
        Tisztelt Doktor Úr! Lányunknak, az 1 éves rutin szemvizsgálaton azt állapították meg, hogy szemüvegre van szüksége. Ennek oka, a 2 szem közötti magas dioptria különbség. +2 / +4 dioptriájú szemüveget kapott. Azt a tájékoztatést kaptuk,...