• Kör alakú homályos folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nagyfiam 4 napja panaszkodik, hogy a bal szemén egy kör alakot lát, amiben a tárgyak eltorzulnak. Szeretném tudni, hogy mi lehet ennek az oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a szem témában

        Kedves kérdező!

        A leírt panaszok alapján jellegzetesen az éles látás helyének vizenyője vetődik fel. (retinitis centralis serosa). A gyors kialakulás, a kerek alak, a látás torzul, homályos, de nincs teljes kiesés. Általában fiatal, egészséges férfiakban jelenik meg stresszteli életvitel mellett.
        Érdemes négyzetrácsos papíron pontosan berajzolni az elváltozás méretét, mert így könnyebb követni a gyógyulást majd és esetleg a kiújulást.
        Más is állhat a háttérben ezért: a pontos diagnózis felállításához viszont nagyon fontos a szemészeti vizsgálat, mert ettől függ a kezelés is.
        Szerencsére ha helytálló a feltételezés, gyógyszerekkel, esetleg a szem mellé adott injectioval szinte megszűnik minden panasz.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-21 08:31:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: