• szemideggyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! Szemgolyó mozgásra fájdalom van a szemgolyómban illetve mögötte.Ráng a szemem bőre,ásítás után. Idegen test , viszketés érzés is van a szememben váltakozva bal jobb szem, de többnyire a jobban.Fél arcom kipirul, a másik fél hideg és sápadt. Tegnap a jobb volt forró, ma a bal. Május elején kezdődött a VEP vizsgálat után.Éreztem ,hogy megeröltető.2 napja erősödött fel, azelött csak ritkán hetente 1-2 szer éreztem . Devic syndróma vagy Lyme beteg vagyok 27 éve.A kezdet kettőslátás, hányás volt akkor. A Vep vizsgálat és a labor Devicre negatív. Az MR gerincvelőben 5 csigolya hosszan myelinhüvelysérülés van az agyban minimális, az orvosom szerint semmi és azt mondta a tüneteim nem fedik le a Devicet, ugyanis az egész testem produkál érdekes érzéseket.de ezt írta be mint szeronegatív. Lyme ra volt pozitív, negatív, kétes eredményem. Tolókocsiban vagyok 10 éve. Volt, hogy az egyik szemem kidülledt. Szurkált a fülem 17 éve és fura érzések voltak abban is, azóta zajban nem tudom elkülöníteni annak a hangját, aki tőlem távolabb, de nekem beszél.Ezért aggódom most a szemem miatt, nem szeretnék tartós károsodást.És azt is szeretném tudni , hogy ön mint szemész mit gondol a betegségem okáról. Jól látok jelenleg. Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel .

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a szemészet, szemfájdalom, kettőslátás, témában

        Kedves Hölgyem! A leírásából az derül ki, hogy az észlelet panaszok alkalomszerűen jelennek meg. Nagyon helyes, hogy volt VEP vizsgálat, de ezt úgy gondolom, hogy ezt meg kellene ismételni. A szemgolyó mögötti fájdalom, érzészavarok, valamint a kettőslátás miatt egy neruológiai kivizsgálást is ajánlanék, bár gondolom, hogy az korábban már volt. A szemkidülledés miatt pedig érdemes egy endokrinológust is felkeresni. A tünetei annyira komplexek, hogy egy alapos szemészeti vizsgálatot (ultrahang, tágításos szemfenékvizsgálat, stb.) tartok szükségesnek akkor, amikor jelen vannak a panaszok. Nagyon nehéz ezek alapján, ilyen formában nyilatkozni a panaszok hátteréről. Remélem segítettem! Üdvözlettel,


        Kérdés: 2017. június 27., 10:05; Megválaszolva: 2017. július 06., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: