• Folyamatos szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 10 napja iszonyatos módon szédülök. sajnos ez nem időszakos, hanem 24 órában. Látászavaraim is vannak illetve nyomás van a fejemben, Jártam fül orr gégésznél, Neurológusnál. Szedek Betasercet..de eddig semmi eredmény. A szememben szúrást érzek pár napja, mintha belement volna valami. Sokat gondolkodtam, hogy vajon mitől lehet az egész, és ha mindent kizárunk egyetlen dolog maradt, méghozzá hogy a tüneteket megelőzően kaptam a szemem mellé és sajnos nagy dózisban alá is botoxot. Régóta botoxoltatok, de eddig semmiféle tüneteket nem okozott. Most a szemem alá adott dózistól (még oda sosem adott a doktor) érezhetően nehezebb felfele néznem. Okozhatja a szédülésemet a fent leírtak? A botox béníthatja a szem izmokat vagy valami mást ott?? Természetesen a plasztikai sebész tagadja, hogy bármi köze lenne a szédülésnek a botoxhoz. Önnek mi a véleménye?? Már csak remélni tudom, hogyha Ön alátámasztja az ok okozatot, hogy kimegy idővel a hatása és minden a régi lesz, mert így képtelenség élni. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a szemizmok, botox, szemmozgászavar, szédülés témában

        Kedves Hölgyem! Sajnos nincs sok tapasztalatom a botox és a szemészeti panaszok kapcsolatáról, de elképzelhető, hogy a szúrás során nagyobb mennyiségű botox került beadásra, és ez hatással van a szemmozgató izmokra is. Igen, béníthatja is a külső szemizmokat, elképzelhető, hogy ez áll a szemmozgászavar hátterében. Ennek következtében - mivel nem tud felfelé tekinteni - plusz a fájdalom, már okozhat minimális szédülést. Bár nem vagyok neurológus vagy fül-orr-gégész, de kollégáim nem ajánlottak speciális tornát? Ez sokat szokott segíteni, a Betaserc mellett. (Tapasztalatom alapján a szédüléses panaszok - amennyiben nem áll súlyos idegrendszeri/fül-orr-gégészeti betegség a háttérben - rövid időn belül elmúlik.) Másik kérdés, hogy mekkora dózisban kapott botox-ot, valamint korábban nem tapasztalt-e ilyen panaszokat. Az, hogy mennyi idő múlva múlik el, nem tudok válaszolni, javaslom, hogy keressen fel egy másik plasztikai sebész kollégát. Remélem segítettem. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2017. április 26., 23:14; Megválaszolva: 2017. április 27., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: