• Üvegtest

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno! Vesetranszplantacio elott allok. A teljeskoru kivizsgalas minden terulten negativ lett.A veseelegtelenseg elsodleges, genhiba következmenye...tehat nem egyeb betegseg szovodmenye... A szemeszet is...szemfenek ..szemnyomas .stb minden negativ. Kerdes: 16 eve viszont volt terhesen egy hanyasbol fakado szemfenek beverzes aminek kovetkezmenye kis feher gömbök es kötegek lettek annak a szemnek az uvegtesteben..latast nem zavarja panasz nincs es az elmult 16 evben nem is volt.. Van e ezzel valami teendo...igy mielott varolistara kerulnek! Koszonom valaszat!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a üvegtesti homályok, szemészeti ultrahang témában

        Kedves Hölgyem! Erős fizikai megterhelés, magas vérnyomás kiugrás esetében előfordul az Ön által említett bevérzés. Az üvegtestben megjelenő "gömbök, kötegek" valószínűleg üvegtesti homályok, amelyek nem igényelnek beavatkozást. Úgy gondolom, hogy nincs velük semmi teendő, figyelni kell őket, de ez nem az Ön feladata, hanem a szemész kollégáé. Egy szemészeti UH vizsgálat során pontos leírást kaphat az üvegtesti ún. úszkáló homályokról. Tisztelettel,


        Kérdés: 2017. március 06., 22:51; Megválaszolva: 2017. március 08., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: