• Nem bírom a szemem nyitvatartani

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Időnként látásproblémám van. Hirtelen olyan érzésem lesz, hogy be kell csuknom a szemem, mert nem birom nyitvatartani. Majd 2-3 másodpercnyi csukvatartás után azonban, mintha mi sem történt volna, újból minden rendben van a látásommal. Próbáltam már, hogy nem csukom be olyankor, de képtelen voltam rá, minden alkalommal erősen be kell szorítani a szemhéjamat, de utána minden rendben. Mi lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a látásprobléma témában

        Kedves kérdező!

        Az Ön által leírt panasz szinte az egyik legjellegzetesebb tünet a száraz szemre vonatkozóan. Ha a könnyfilm nem véd megfelelően,  szinte a kötőhártya összatapad, a látás homályossá válhat. A nagyon érzékeny szaruhártyát nem védi semmi. A becsukás 2-3 másodperce alatt a frissen termelődött könny egyenletesen bevonja a szem felszínét.
        Fontos: nyugodtan, tudatosan pislogjon többet és ha ez sem elég, akkor nyugodtan használjon recept nélkül kapható műkönny készítményeket.Ha esetleg még ezek után sem csökkennek a panaszok, akkor érdemes kivizsgálni egyéb betegségek, gyógyszer mellékhatások irányába szemészeten.

        Tisztelettel:  Dr .Papp Júlia  szemész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-11 16:37:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: